Resultat af brugerundersøgelse samt Tilbud om Fibernet

Resultat af brugerundersøgelse  – TV og Internet samt Tilbud om fibernet – tilmeld dig senest 31. december 2017

Baggrund:

Foranlediget af kritiske tilkendegivelser omkring kvaliteten af de TV-signaler, som grundejerforeningens antenneanlæg kan levere, samt debatten om internet på den seneste generalforsamling, har bestyrelsen i samarbejde med et par udvalgte grundejere i oktober-november måned gennemført en spørgeskema-undersøgelse.

Høj svarprocent:

142 ud af foreningens 192 matrikler har svaret, hvilket svarer til, at 74% har tilkendegivet deres holdning. Dette er en meget tilfredsstillende svarprocent, som giver os et repræsentativt indtryk af medlemmernes meninger. Svarene repræsenterer 131 bebyggede matrikler og 11 ubebyggede matrikler. Mange tak for den store tilslutning.

Konklusion:

Ud fra undersøgelsen kan vi i hovedtræk konkludere følgende:

TV:

 • 122 grundejere har oplyst, at de er tilsluttet grundejerforeningens tv-anlæg. Undersøgelsen viser tydeligt, at en meget stor del af sommerhusejerne er tilfredse med vores tv-løsning, som opfylder deres behov (billig og fint udvalg af kanaler). Samtidigt oplever 83 eller næsten 70 % af de tilsluttede huse dog problemer med signalkvaliteten.
 • Ud fra svarene vil bestyrelsen undersøge, om det er muligt, at identificere om der er tale om specielle område i Gnaverhaven som har problemerne eller det er et generelt problem forekommende jævnt fordelt over området.
 • Næste skridt:
  • Bestyrelsen i gangsætter samtidig en undersøgelse af, hvad det vil koste, at få identificeret eventuelle fejl og udbedret vores tv-anlæg, hvilket kan betyde store omkostninger.
  • Bestyrelsen vil på generalforsamlingen i 2018 redegøre for mulighederne for at forbedre vores tv-løsning og de økonomiske konsekvenser af de enkelte muligheder.

Internet:

 • 123 grundejere, svarende til 94% af svarene har oplyst, at de bruger internet, når de er i sommerhuset. Der er således kun 8 huse (ud af de 142 svar), som ikke bruger internet. Få bruger en ADSL løsning, mange bruger en 3G/4G løsning, men rigtig mange af sommerhusejerne efterspørger bedre internet og vil gerne have en alternativ løsning.

Løsningsmodeller og tilbud:

 • Bestyrelsen har kontaktet Lollandsnet og Ftvnet (som kan levere fast trådløst internet) og Fibia (som leverer internet via fiber), hvoraf sidstnævnte er klart det billigste og dem som kan levere den højeste hastighed og som tilbyder telefoni og TV som tillægsydelser. Mht. de trådløse løsninger er vi blevet informeret om, at der kan være problemer med fast trådløst internet pga. de mange træer vi har i området.
 • Bestyrelsen har derfor indgået en aftale med Fibia, som gør det muligt for hvert sommerhus at tilmelde sig omkostningsfrit, hvis de ønsker det.
 • Aftalen forpligter ikke foreningen økonomisk (bortset fra en mindre udgift til strøm) og er ikke forbundet med etableringsomkostninger for hverken forening eller grundejere som tilmelder sig ordningen.
 • Hver enkelt grundejer som ønsker det, kan for en fast pris på 199 kr. pr. måned få en 100/100 Mbit internetforbindelse – bindingsperioden er blot 6 måneder – svarende til en investering på 1.194 kr. for at få lagt fibernettet helt ind til dit sommerhus, få en router installeret og have internetadgang i 6 mdr.
 • Projektet bliver dog kun en realitet hvis mindst 40% af grundejerne inden den 3. januar 2018 giver bindende positivt tilsagn om tilslutning.
 • Efter 31. december 2017 bortfalder tilbuddet og det er højst usikkert om et tilsvarende tilbud vil kunne stables på benene igen. Det skal også bemærkes at – såfremt projektet realiseres – vil der for dem som måtte ønske tilslutning på et senere tidspunkt, være en tilslutningsomkostning på 2.995 kr., hvortil kommer prisen for internetadgang i 6 måneder, i alt 1.194 kr., hvilket giver en samlet pris på 4.189 kr. som kan sammenlignes med den samlede omkostning på 1.194 kr. som det vil koste i første runde, og altså væsentlig mere.
 • Ønsker man efter de 6 måneder ikke at fortsætte med sit Fibia abonnement, har man stadig indlagt fibernet i sommerhuset og det forventes at man senere frit kan vælge blandt andre udbydere. Dog er det vores forventning at prisen for internet fra Fibia altid vil være konkurrencedygtig, idet Fibia selvfølgelig ikke vil investere i at grave fibernet ned, for derefter at miste kunderne til alternative internetudbydere.
 • Ønsker man at bruge sin fibernet-installation til TV, kan dette selvfølgelig også lade sig gøre. Streaming af TV signaler (f.eks. DR, TV2 Play, HBO Nordic, Netflix o.lign.) kan umiddelbart lade sig gøre, mens TV signaler/boks kan tilkøbes fra Waoo. Waoo/Viasat lille pakke kommer til at koste 149,- pr. måned. Senere – formentlig om nogle år – forventer vi at man kan købe sin TV-pakke fra andre udbydere, men streaming er som udgangspunkt muligt lige fra starten.
 • Næste skridt:
  • Hver enkelt grundejer vil snarest modtage en e-mail med link til en tilmeldingsblanket, som hver grundejer selv skal returnere til Fibia, hvis man ønsker tilslutning til fibernet. Husk også at orienter Grundejerforeningen her
  • Din tilmelding inden den 31. december 2017 er afgørende for at der kan etableres en billig fibernets løsning med høj hastighed i Gnaverhaven
  • Såfremt minimum 40 % af de bebyggede parceller har tilmeldt sig senest 31. december 2017, vil Fibia etablere fibernettet med forventet ibrugtagning per 1. juni 2018
 • Link til:
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Resultat af brugerundersøgelse samt Tilbud om Fibernet

 1. Christian Suhr skriver:

  Det lyder som en rigtig god løsning og tak for det store arbejde med at indsamle de enkelte beboeres ønsker!

  Hvad gør vi i mellemtiden hvis det er helt galt med tv-signalet, som det var tilfældet her i weekenden og det næste halve år?

  Bedste hilsener
  Christian Suhr
  Bæverstien 28

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.